RBTC Coaching

Nieuwetijdskinderen

Wat is een nieuwetijdskind?

Hoewel de titel suggereert dat we hier alleen over kinderen spreken, spreken we ook over volwassenen. Ik denk dat de oudste nieuwetijdskinderen rond 1990 geboren zijn. RBTC coaching begeleidt nieuwetijdskinderen vanaf 18 jaar.

Als nieuwetijdskind ben je heldervoelend, empathisch en telepathisch. Je pikt gemakkelijk gevoelens op van anderen. De grens tussen de zintuiglijk waarneembare wereld en de ‘onzichtbare’ wereld van gevoelens, stemmingen en energieën is heel vloeiend voor jou. Je neemt “de binnenkant” makkelijker waar en laat je niet misleiden door uiterlijk gedrag dat niet strookt met wat er zich innerlijk afspeelt. Je intuïtieve waarneming is trefzeker.

Authenticiteit

Als nieuwetijdskind ben je vredestichter: je voelt de impuls om tegengestelde belangen te willen verzoenen, harmonie te creëren en conflicten bij te leggen.

Als nieuwetijdskind ben je idealistisch, spiritueel, diepzinnig en fantasierijk. Je wordt geïnspireerd door idealen als gelijkheid, broederschap en respect voor de natuur. In je aura zie je vaak dat de hoogste twee chakra’s wijd open staan: je kan daardoor veel inspiratie, inzicht en enthousiasme ervaren. Maar vaak zie je ook dat deze energie niet (helemaal) geaard is, wat zich uit in zweverigheid, rusteloosheid, dromerigheid of gebrek aan realiteitszin.

Je bent als nieuwetijdskind meer gevoelsmatig dan rationeel ingesteld. Je hebt moeite met vooropgestelde structuren en mentale kaders die weinig ruimte laten voor intuïtie, onvoorspelbaarheid en individualiteit. Eigenlijk ben je hier om ons te leren breken met een traditie van overmatig denken en analyseren. Je bent een gevoelswezen en het is voor jou lichamelijk en emotioneel onmogelijk je aan te passen aan een te zeer op ratio gebaseerde omgeving. Je wordt dan letterlijk ziek of je vertoont ernstige gedragsstoornissen. Je zit als het ware met één been al zo sterk verankerd in een hartbewustzijn dat je niet meer terug kan.

Problemen die je als nieuwetijdskind kan ervaren

 1. In de opsomming van deze eigenschappen, wordt meteen ook duidelijk hoe de problemen eruit zien waarmee jij als nieuwetijdskind te maken kan hebben. Of je nu een extraverte “oplossing” zoekt voor je innerlijke problemen (opstandigheid, onrust, concentratiestoornissen) of een introverte oplossing kiest (je opsluiten in je binnenwereld), deze hebben een aantal kenmerken gemeen:

  • Je voelt je niet welkom, niet echt gewaardeerd om wie je bent.
  • Je bent niet goed geaard. Dit kun je letterlijk waarnemen doordat je ziet dat je aura aan de onderzijde niet helemaal tot aan de grond reikt. Wat het concreet betekent is dat je geen rustpunt in jezelf hebt, een anker als het ware, van waaruit je helder kan voelen waar je staat. Je weet niet hoe het voelt om rustig en ontspannen “bij jezelf” te zijn.
  • Het kan moeilijk blijken om een goede aansluiting te vinden met de samenleving (bijvoorbeeld het vinden van een geschikte baan).

      
  De soms pijnlijke confrontatie die je aangaat met de aardse werkelijkheid is bewust gekozen. Je komt iets nieuws brengen en in je hart weet je dat. Dit plaatst je moeilijkheden in een ander perspectief. Op zielsniveau neem jij verantwoordelijkheid voor wat jij tegenkomt in je leven, jij aanvaardt de obstakels. De maatschappij is niet “tegen jou”, maar de maatschappij slaapt in veel opzichten. Het is de slaap der gewoonte en de komst van de nieuwetijdskinderen vormt een ‘wake-up call’.

  De oudere generatie lichtwerkers hebben dezelfde dilemma’s ervaren als deze nieuwetijdskinderen, met het verschil dat in deze tijd de dingen in een stroomversnelling raken. De nieuwetijdskinderen zijn zowel de oorzaak als het gevolg van deze versnelling.

Portrait of a young woman in hat and coat near blooming tree with sunset light and sunbeams. Gen Z

Nieuwetijdskinderen van de Nieuwe Wereld

Het meest opvallende is dat je je waarschijnlijk herinnert wie je bent; je herinnert je andere levens en dikwijls waar je vandaan komt. Je weet dat je een doel hier op deze planeet hebt. Daar jij als “Kind van de Nieuwe Wereld” niet bent geboren met de zogenaamde sluier die niet-nieuwetijdskinderen hebben, kun je dikwijls de kleuren rond levende dingen zien, alsook levensvormen die de rest van ons niet kunnen zien. In jouw ogen kijkend is het alsof men een wijze oude ziel ziet. Inderdaad, veel nieuwetijdskinderen zijn oude zielen op deze planeet, maar sommige nieuwetijdskinderen zijn hier voor de eerste keer. Ze komen met specialiteiten: wijsheid die naar voren komt op de gepaste tijd.

Je bent als nieuwetijdskind als “systeemkraker” gekomen. Dat is hoe jij hier bent bedoeld en daardoor pas je niet altijd in vastgestelde systemen. Dat is de reden waarom je waarschijnlijk gewoonweg weigert om mee te doen in bepaalde systemen.

Meer kenmerken van nieuwetijdskinderen

 • Je benadert alles vanuit je emotie.
 • Je leeft vanuit de eigen wijsheid.
 • Je bent gevoelig voor sfeer en stemmingen van anderen en je neemt deze soms over.
 • Je kent een sterk rechtvaardigheidsgevoel.
 • Je hebt moeite met bedrog, liegen en onechtheid.
 • Je bent druk (ADHD) of juist teruggetrokken.
 • Je hebt moeite met je motoriek.
 • Je bent dromerig.
 • Je komt vaak met originele oplossingen waaraan niemand had gedacht.
 • Je reageert sterk intuïtief.
 • Je hebt soms paranormale ervaringen.
 • Je hebt een sterke binding met de natuur en de kans is groot dat je vegetariër bent uit overtuiging.

En nu?

Wellicht is er heel goed mee te leven en worden de voordelen door je omarmd terwijl je met de nadelen goed hebt leren leven. Maar mocht je nog niet zo ver zijn, dan is ondersteuning van een goede gespecialiseerde coach, die zelf ook in de 5e dimensie leeft, een mooie ondersteuning in deze transformatie.

Als nieuwetijdskind kun je in een individueel coachingstraject bestaande uit twee fases diepgaande gedragsverandering bereiken.

Fase 1: life coaching

We beginnen het traject met het in kaart brengen van je huidige leven, zowel werk als privé. Wat werkt daarin wel en wat niet? Door het invullen en doornemen van vragenlijsten krijgen we een heel gedetailleerd beeld van je huidige gedrag en je gewenste gedragsverandering. Ik begeleid je bij het realiseren van deze gedragsverandering, onder meer door je opdrachten te geven die je privé en in je werk kunt uitvoeren. We bespreken steeds in een volgende sessie hoe je deze hebt uitgevoerd en ervaren.

Wanneer we in een coachingssessie niet veel hoeven op te schrijven, kunnen we ook kiezen voor wandelcoaching. Tijdens een wandeling van 1,5 tot 2 uur in de duinen of aan zee praten we dan over je vraagstuk. Je ziet vaak dat al wandelend inzichten veel makkelijker binnenkomen. 

Happy guy

Fase 2: Transformatiecoaching

In de volgende fase gaan we een niveau dieper, we bereiken je onbewuste. We onderzoeken welke belemmerende overtuigingen je momenteel het meest in de weg zitten. Vervolgens gaan we aan de slag zodat je ze kan loslaten. We gebruiken daarvoor een veilige en zeer effectieve methode genaamd ‘Voice Dialogue’. Hiermee maken we de weg voor je vrij om te gaan leven vanuit je kern, vanuit de persoon die je echt bent. Dan pas kun je keuzes gaan maken vanuit persoonlijke vrijheid en vanuit zingeving. Na zo’n coachingstraject zal je veel beter kunnen omgaan met je eigen aspecten en zal er een wezenlijke transformatie plaatsvinden waardoor je veel minder problemen ervaart en je je doelen makkelijker kunt bereiken.

Belemmerende overtuigingen bestudeerd

Wat zijn belemmerende overtuigingen?

Mogelijkheden en tarieven

 • Vrijblijvende gratis kennismaking/intake
 • Coachingssessie: 1 uur € 121 en 1,5 uur € 173,-
 • Coachingssessie via videobellen: 1 uur € 110 en 1,5 uur € 156,-

Mijn coachingssessies worden, afhankelijk van je pakket bij je ziektekostenverzekeraar, gedeeltelijk vergoed. Bekijk de vergoedingen van ziektekostenverzekeraars.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je vrijblijvend kennismaken om te bespreken wat ik voor je kan betekenen? Vul het formulier in, dan neem ik contact met je op.