Agenda

Deze Nieuwjaarswandeling loopt door het gebied van de Wisenten, de grootste landdieren van Europa. Het zijn veelal kustduinen, wat betekent dat we door open duingebied lopen. Er is geen pad waar we overheen lopen. De route  wordt aangegeven door gele paaltjes. Het laatste deel van de wandeling lopen we over het strand, waar we ook wat gaan drinken aan het einde van de wandeling om het nieuwe jaar samen te vieren. Deelnemers beoordelen deze wandeling met een 8,6!

Locatie:   Kraansvlak (tussen Bloemendaal aan zee en Zandvoort)
Adres:     Stationsplein 6, 2041 AB, Zandvoort
OV:          Station Zandvoort
Parkeren: betaald parkeren in heel Zandvoort.
Tijd:         10.30 – 14:00
Afstand:   8 km

In samenwerking met Savita organiseren wij een Yoga – meditatie – Mindful Wandelweek. Savita ligt in Winterberg in Hoghsauerland, Duitsland. Het is een Nederlands centrum en het is gebaseerd op het ecologische principe van zoveel mogelijk er zijn voor de aarde en voor de medemens. Ze serveren een vegetarische maaltijd. 
Savita ligt midden in de natuur, dus we lopen zo de bossen in als we ’s morgens starten. 

Yoga
We beginnen de dag voor het ontbijt met een uurtje yoga. De yoga wordt gegeven door staflid Zareh.

Meditatie
Meteen na het ontbijt gaan we met vrijwilligers, staf en andere deelnemers mediteren. En ook tijdens de Mindful Wandeling doen we een meditatie.

Mindful Wandelen
Het grootste deel van de dag besteden we aan Mindful wandelen. Mindful wandelen is wandelen in stilte waarbij het de bedoeling is dat je tijdens de wandeling zo dicht mogelijk bij jezelf komt en helemaal in het hier en nu. Vaak wandelen wij in de natuur zonder ons volledig bewust te zijn van de natuur om ons heen. Vaak worden wij afgeleid door gedachten of gesprekken waardoor de natuur niet volledig tot ons komt. De stiltewandeling ‘Mindful Wandelen’ daagt je uit echt contact te maken met de natuur en met jezelf en de voedende kracht van de natuur toe te laten.

We lopen elke dag een nieuwe wandeling van zo’n 10 tot 12 km waarbij er aardig wat hoogtemeters overbrugd worden (gemiddeld zo’n 300 meter). Een goede conditie is dan ook vereist.

Organisatie
Deze week staat onder leiding van Zareh, Marjolein en Richard. Zareh is staflid van Savita en in deze functie deels verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Savita. Ze heeft jarenlange ervaring met het geven van yoga.
Marjolein is in het normale leven projectleider bij de provincie Flevoland en ze assisteert Richard bij het Mindful Wandelen.
Richard is coach, trainer en Mindfulness trainer en zijn passies zijn coachen, coaches opleiden, Sjamanisme, Mindfulness en Mindful wandelen. Hij heeft sinds 16 jaar een coachpraktijk en hij geeft al 10 jaar op verschillende plekken Mindful wandelen.

Dagprogramma

• 7.15 yoga
• 8.15 ontbijt (lunchpakket klaarmaken)
• 9.00 meditatie
• 9.30 start wandeling
• 15.00 terug (ongeveer)
• 18.00 diner
• 18.45 afwassen
• 20.00 avondprogramma (filmavond, spelletjesvond, workshop Mindful Spreken en de laatste avond maken we kampvuur).

Vrijwilligerswerk
Mocht je eens willen onderzoeken en ervaren of je vrijwilligerswerk zou willen doen bij Savita dan kun je dat deze week ervaren door 1 of meerdere dagen mee te draaien. Zowel voor als na de week kun je dagen bijboeken en ook op de vrije woensdag kun je meedraaien met de vrijwilligers.

Gegevens
Locatie:              Savita, Winterberg, Sauerland
Afstand:             435 km
Data:                  zondag 21 (17.00) tot en met zaterdag 27 mei 2021 (11.00)
Afstand MW:     10 – 12 km per dag
Kosten:              € 577 inclusief 1-persoonskamer, vol pension, yoga, mediatie, prachtige wandelingen met Nederlandstalige gids (Richard) en                                              avondprogramma
Aanbetaling:      € 150
Groepsgrootte:  5 – 12 deelnemers
Website:             www.mindful-wandelen.nl, www.rbtc.nl
Mail:                   info@rbtc.nl
Telefoon:            +31(0)622988711
Inlichtingen:       stuur een mailtje of bel even
Opgeven:           geef je op via de website www.mindful-wandelen.nl of stuur een mailtje
Staf:                   Zareh, Marjolein en Richard