Voice Dialogue

Als mensen vastlopen in hun leven, dan is dat meestal een gevolg van hun belemmerende overtuigingen. Ook zijn belemmerende overtuigingen de grootste oorzaak van je niet productieve gedrag. We hebben ze allemaal en we hebben er behoorlijk veel last van, ook al zijn de meeste mensen zich dat minder bewust. Veel mensen denken dat je bent wie je bent en dat dat niet kan veranderen.....

Maar dat is gelukkig een misvatting!

Er zijn verschillende methoden om belemmerende overtuigingen los te laten. Een krachtige methode die ik zelf al jaren toepas, is Voice Dialogue.

Lees meer

Loslaten belemmerende overtuigingen

Leven vrij van angsten, hoe fijn zou dat zijn…

We hebben ze allemaal en hebben er behoorlijk veel last van, al zijn sommige mensen zich dat minder bewust. En ze zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van je gedrag! Heb je al een idee waar ik op doel?

Belemmerende overtuigingen…. Veel mensen denken dat je nu eenmaal bent geboren zoals je nu bent en dat het zo zal blijven. Maar dat is een misvatting! Met een goede professional kun je je belemmerende overtuigingen loslaten. Wat er dan gebeurt, is dat je bij de kern komt van wie je bent. Je kunt vrijuit gaan leven, zonder angsten die irreëel zijn en je dus onnodig belemmeren.

Wil je nog even weten wat belemmerende overtuigingen precies zijn? In mijn vorige blog kun je daarover lezen.

Op welke manier kun je je belemmerende overtuigingen loslaten?

Lees meer

Transformatiecoaching

Wat is dat? Wat is het verschil met ‘gewone’ coaching? En waarom is transformatiecoaching zo krachtig?

Om dat helder te krijgen geef ik je eerst een beknopte beschrijving van coaching:
Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van psychisch gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden vanwege de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.

Er zijn diverse vormen vormen van coaching. In een eerdere blog heb ik deze beschreven.

Transformatiecoaching
Met transformatiecoaching kun je een grotere kwaliteit van leven en werken bereiken door de verandering van binnenuit te realiseren. Je gaat kijken naar de diepere lagen van jezelf. Je vergroot het bewustzijn over je eigen handelen en bevrijdt het aanwezige potentieel van jezelf. Daarmee gaat transformatiecoaching dieper dan andere vormen van coaching.

Lees meer

Belemmerende overtuigingen

Wat zijn dat? Hoe kom je eraan? En waarom kunnen ze zo vervelend voor je zijn?

Wat zijn belemmerende overtuigingen?
Een belemmerende overtuiging is een irreële, irrelevante maar hele sterke boodschap die je automatisch aan jezelf geeft zodra je iets meemaakt dat een gevaar voor jou lijkt te zijn.

Voorbeelden van belemmerende overtuigingen zijn: ‘Ik moet alles onder controle houden’ en ‘Ik doe het toch niet goed’.

Lees meer

Wat gebeurt er als een baby in een te hete auto achterblijft?

Je hoort het toch nogal eens, dat kinderen in een te hete auto achterblijven. Ik werd dan ook wel heel blij toen ik onlangs het nieuwsbericht las dat Italië een alarmsysteem wil verplichten om te voorkomen dat automobilisten hun kind vergeten in de auto. Dat kan ouders enorm helpen, want je moet er niet aan denken dat het je overkomt. Niet alleen zelf zit je er enorm mee, je kind kan er levenslang de gevolgen van ondervinden. Ik moest dan ook direct denken aan een gedeelte in mijn boek ‘Belemmerende overtuigingen’.

Lees meer

Gaat je ‘Controleur’ mee op vakantie of laat je ‘m liever thuis?

Je gaat je vakantie plannen, maar je durft niet te ver en te lang van huis te gaan. Baal je daarvan?

Waarschijnlijk heb je last van een of meerdere belemmerende overtuigingen van de ‘Controleur’. Die laat vaak voor en tijdens vakanties van zich horen.

Oorspronkelijk ondersteunt de ‘Controleur’ je doordat hij er voor zorgt dat jouw leven zo goed mogelijk verloopt, waardoor problemen worden voorkomen. Door deze overtuiging gaan er dus minder dingen fout in je leven. Dit is belangrijk voor je als je in een afhankelijke situatie zit, dus als je jong en kwetsbaar bent en afhankelijk van je opvoeders.

Lees meer

Hoogsensitief persoon (HSP)

 

Hooggevoeligheid: er valt perfect mee te leven, als je je eigen 'gebruiksaanwijzing' maar kent en daarnaar leeft.

Maar liefst 15 tot 20 procent van de bevolking blijkt hooggevoelig te zijn. Het merendeel van de HSP’s (hoogsensitieve personen) weet dit echter niet van zichzelf. Ze voelen zich anders, vaak al sinds hun kindertijd, maar hebben geen idee hoe ze van anderen verschillen. Bijgevolg gaan ze ervan uit dat de mensen in hun omgeving op dezelfde manier denken en voelen zoals zij.

Lees meer

Coach en trainer in de Randstad

Zandvoort, Bloemendaal, Overveen, Heemstede, Haarlem, Santpoort, Velsen, Velserbroek, IJmuiden, Aerdenhout, Bentveld, Bennebroek, Amsterdam, Amsterdam-Zuidoost, Amstelveen, Diemen, Weesp, Ouderkerk aan de Amstel, Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Aalsmeer, Kudelstaart, Uithoorn, Mijdrecht, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom, Leiden, Den Haag