fbpx

Tel. 06 - 22988711 | e-Mail info@rbtc.nl

RBTC nieuw 240 x140

Deelname Training

Ik meld mij aan voor
Ongeldige invoer
Voornaam(*)
Graag uw voornaam invullen.
Achternaam(*)
Graag uw achternaam invullen
E-mailadres(*)
Graag uw e-Mail adres.
Telefoonnummer(*)
Graag uw telefoonnummer invullen
Opmerking of vragen
Ongeldige invoer

Agenda Trainingen & Workshops

Introductie Belemmerende Overtuigingen

Belemmerende overtuigingen, je hebt er misschien wel vaker van gehoord, maar wat is het eigenlijk precies? Welke heb je zelf? In welke mate ben je je daar bewust van? En waarom heb je er soms heel erg last van en soms ook helemaal niet? 
In deze Introductie geef ik je antwoord op de bovenstaande vragen.


Doelgroep: mensen die geïntersseerd zijn in (hun eigen) belemmerende overtuigingen

Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Toegang: € 37,-. ZZP en zakelijk excl. btw.

Training Loslaten Belemmerende Overtuigingen

In deze training ga ik je meer vertellen over belemmerende overtuigingen, zoals waarom, wanneer en hoe ze ontstaan. En je gaat je eigen belemmerende overtuigingen (verder) onderzoeken. Ook gaan we de methodes bespreken waarmee je je belemmerende overtuigingen kunt afzwakken of zelfs loslaten. Denk dan aan het onderzoeken van b.v. EMDR, EFT en Voice Dialogue. Van deze laatste doen we centraal een korte sessie met een van de deelnemers zodat je helder krijgt hoe een Voice Dialogue sessie gaat en hoe het communiceren met een belemmerende overtuigingen werkt.
Als laatste krijg je uitleg over affirmaties en ga je je eigen lijst met affirmaties opstellen die er voor zorgen dat je je belemmerende overtuigingen kunt afzwakken of zelfs kunt loslaten.

Doelgroep: Deze training is bedoeld voor mensen die wat dieper kennis willen maken met (hun eigen) belemmerende overtuigingen. 

Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Toegang: € 127,- (particulier en ZZP) en € 247,- (zakelijk). ZZP en zakelijk excl. btw.

Transformatie Loslaten Belemmerende Overtuigingen

In deze training ga je leren hoe je zelf je belemmerende overtuigingen los kunt laten. Je gaat methodes leren als:
-
Voice Dialogue
- Opstellen affirmaties
- RET
- The work van Byron Katie.

Na de training ben je in staat om je eigen belemmerende overtuigingen af te zwakken en zelfs helemaal los te laten. Daarnaast zul je mensen in je omgeving ook kunnen ondersteunen bij het loslaten van hun belemmerende overtuigingen.
Deelnemers die alle dagen zijn geweest, ontvangen een certificaat.

Doelgroep: mensen die willen leren hoe ze belemmerende overtuigingen los kunnen laten.

Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Toegang: € 447 (particulier en ZZP) en € 897 (zakelijk). ZZP en zakelijk excl. btw.  

Voice Dialogue Training

Organisatie
Om een groter bereik te krijgen voor deze mooie training heb ik deze training ondergebracht bij de Academie voor Coaching en Counselling. De training wordt nog wel steeds gegeven door mij, Richard Buijtenhek.

Voice Dialogue
Alle mensen hebben belemmerende overtuigingen, en deze leggen vervelend dwingend gedrag op. Wanneer mensen echt last hebben van deze overtuigingen gaan ze in coaching of therapie.
Voice dialogue is een effectieve methodiek die je als coach, counsellor, therapeut of trainer in kunt zetten om deze belemmerende overtuigingen te neutraliseren.

Over de training Voice Dialogue
In deze training leer je belemmerende overtuigingen te herkennen bij je cliënten en op een effectieve manier de Voice Dialogue-methode toe te passen. Hierdoor kun je je cliënt ondersteunen bij het loslaten van zijn/haar belemmerende overtuigingen.

Hoe werkt een voice dialogue?
In een Voice Dialogue sessie gaat een cliënt een gesprek aan met zijn belemmerende overtuiging(en). Dit doet hij door om en om op verschillende stoelen te gaan zitten. Eén stoel wanneer hij als zichzelf spreekt, één stoel wanneer hij als zijn belemmerende overtuiging spreekt. Wanneer de cliënt steeds tussen deze stoelen wisselt, ontstaat er een dialoog tussen beide en daardoor begrip voor elkaars standpunten. Als het goed is, is de belemmerende overtuiging na de dialoog bereid zich terug te trekken en deze is dan vanaf dat moment geneutraliseerd. Je hebt er geen last meer van.

Wat is het doel van de training Voice Dialogue?
In deze training leer je de methode Voice Dialogue toe te passen op een professioneel niveau zodat je deze methode kunt gebruiken in je eigen praktijk. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om je cliënten op een veel dieper niveau te ondersteunen. Je helpt ze om hun belemmerende overtuigingen los te laten.

Wat leer ik in de training Voice Dialogue?
In de training Voice Dialogue leer je:
 • Wat is een belemmerende overtuiging en hoe ontstaat deze?
 • Vaststellen belemmerende overtuigingen.
 • Wat is Voice Dialogue?
 • Wat is een subpersoon?
 • Identificeren van een subpersoon.
 • Hoe benader je een subpersoon?
 • Neutraliseren van een subpersoon.
 • Afronden van een Voice Dialogue sessie.
 • Begeleiding coachee voor en na een sessie.
 • Hoe en wanneer zet je Voice Dialogue in?
 • Contra-indicatie Voice Dialogue.
Voor wie is de training bedoeld?
Deze training is geschikt voor iedereen die professioneel de methode Voice Dialogue wil gaan inzetten in zijn eigen praktijk. Bijvoorbeeld coaches, counsellors, therapeuten, trainers, diëtisten en zorgverleners.

Opbouw Voice Dialogue training
De training bestaat uit het invullen van een vragenlijst, een coachsessie met de trainer, 4 dagen training en 3 tot 6 contactmomenten met medecursisten.

Voice Dialoguesessie
Elke deelnemer doet een Voice Dialoguesessie met de trainer, zodat deze een helder beeld krijgt wat het is om een Voice Dialogue sessie te ondergaan. Deze sessie vindt een paar weken vóór de training plaats.

Opbouw training

Dag 1 Bepalen Belemmerende Overtuigingen
We beginnen met het onderzoeken van belemmerende overtuigingen. Waar komen ze vandaan en hoe kom je er van af. Er wordt uitgelegd hoe deze door middel van een gesprek kunnen worden bepaald bij de cliënt. We behandelen de modellen ‘De logische niveaus van Bateson’ en ‘Het ei van Assagioli’.

Oefensessies 1 (thuis)
Samen met 2 medecursisten gaan de deelnemers tussen de trainingsdagen door oefenen. Ze bepalen elkaars belemmerende overtuigingen.

Dag 2 Introductie Voice Dialogue
De methode Voice Dialogue wordt uitgebreid uitgelegd. Er wordt centraal een Voice Dialogue gedaan met een deelnemer en alles wat in deze sessie langskomt wordt uitgebreid uitgelegd. We gaan het voorgesprek oefenen en we kijken naar het opstarten van een Voice Dialogue sessie. En de ‘Quick reference card Voice Dialogue’ wordt uitgelegd.

Oefensessies 2 (thuis)
Deelnemers gaan elkaar Voice Dialogue sessies geven.

Dag 3 Verdieping Voice Dialogue
Verdere uitleg over Voice Dialogue en er wordt veel geoefend. Er wordt een Voice Dialogue centraal voorgedaan, van begin tot eind. Deelnemers oefenen zelf een Voice Dialogue.

Oefensessies 3 (thuis)
Deelnemers gaan elkaar Voice Dialogue sessies geven. De methode wordt verder verfijnd.

Dag 4 Afronding Voice Dialogue
We gaan deze dag vooral veel oefenen, waardoor de methode verder wordt verdiept. Een deelnemer doet, centraal voor de groep, een Voice Dialogue met een andere deelnemer. Deze wordt stap voor stap besproken.

Totaalprijs € 1250,-

Lestijden:  10:00 - 17:00 uur
Lesdag:      Woensdag
Locatie:      Paaskerk Augustinuspark 1 1185 CN Amstelveen
Lesdagen:
 • 30 oktober 2019
 • 27 november 2019
 • 18 december 2019
 • 22 januari 2020

Voor een training wordt een passende locatie gezocht.